window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-201586969-1', { 'anonymize_ip': true });

Spänningshuvudvärk och tandgnissling

Tandgnissling och stress är vanligt men kan ibland orsaka spänningshuvudvärk och ömhet i käkmusklerna. Detta kan snabbt, säkert och effektivt lindras med botulinumtoxin A.


Botulinumtoxin A mot överaktiva käkmuskler

Ansiktet består av många olika muskler. Bland de starkaste är käkmuskeln, som bland annat gör att vi kan tugga. Ibland kan denna muskel dock arbeta lite för hårt, till exempel på grund av stress och sömnsvårigheter. Följden kan bli spänningshuvudvärk, tandgnissel och nedslipade tänder.

De som lever med spänningshuvudvärk blir ofta överraskade av hur snabb och effektiv lindring de kan få av en injektionsbehandling med botulinumtoxin A. Att dämpa käkmusklerna något kan även göra att ansiktet antar en lite smalare form. Behandlingen kan även bidra till bättre och djupare sömn.

Ibland kan det fungera allra bäst att kombinera injektionsbehandlingen med en bettskena mot tandgnissling för att skydda tandemaljen.


Hur går tandpressning till?

Vid en konsultation med en av våra erfarna tandläkare diskuterar ni problemet. Behandlingen sker sedan genom väl avvägda och försiktiga injektioner med botulinum toxin A.

Behandlingen ger fullt resultat efter cirka fyra veckor. Hur länge effekten sitter i är individuellt men vanligen mellan fyra och sex månader.


Mer om botulinumtoxin A

Botulinumtoxin är ett neurotoxin som i en injektionsbehandling tillfälligt blockerar den nervsignal som gör att en muskel dras samman